Höstblåsor igen...

Som om det inte var nog med att lillebror i huset har fått lite blåsor... så är jag rädd att jag har fått det med. Läser ju att det inte så ofta kommer på vuxna, men jag är ju alltid undantaget. Inte konstigt kanske att halsen verker, har ingen lampa att lysa med, men mistänker att det har kommit några blåsor där med. Usch vad irriterande, och fullkomligt helt fel tidpunkt!!!

Skogspromenad

Barnen och jag stack till skogs! Vilket underbart väder, och det är en sån härlig "hög" luft nu. Känner verkligen att lungblåsorna fylls med ny fräsch syre.

Lite bilder tagna i dag.

  
   
  
    
   
  


Vi träffade en jättesöt larv, vet inte vad den heter, men barnen kallade den Olle...
Hemma i Norge vet jag att den kallas bjönnmark, på svenska blir det björnmask...



 




Sen lite kurragömma på vägen hem. Så härligt med hösten!



 

Nu tar jag barnen och sticker till skogs!

Det låter värre än det är. ;-)

Varmkorv på termos och bullar och saft får hänga med på en skön höstpromenad i skogen. Det är ju underbart väder i dag, så måste passa på att ladda lite, för efter sol kommer regn...
 
Eller var det tvärtom?


Höstblåsor...

Usch, i går pratade jag med fröken på dagis, och sa att vi har då inte tid med sjuka barn nu... Nu då, nu upptäckte jag blåsor i munnen på minsteman i huset, och det går höstblåsor på dagis... Låter inte som ett tillfällig sammanträffande eller hur??

Nu är det bara att hoppas att det går över fortare en fort, för det är helt sant, högskolan har inte lagt in tid för sjuka barn i schemat!! Tänka sig till - det har de missat!!!

Innlägget här under skrev jag i natt kl 1...

men blogg.se hade redan somnat då...

Att hamna i källaren...

När jag vill varva ner och göra sånt som jag gillar...då hamnar jag allt som oftast i källaren... Och nej, inte mentalt i källaren, och inte har jag något hemligt spritförråd där nere heller. Vad jag har där nere är min högt älskade syhörna!

Jag älskar att sy, och tiden rinner i väg på tok för fort när jag sitter där och trampar!

Min hjärna var i starkt behov av lite sköna vibbar i kväll, senaste veckorna har bara varit småstressiga och ångestladdade! Tänka att må så dårligt över en tenta, det är ju vansinne! Men nu har jag iallafall heeela låånga helgen på mig att vila upp mig inför nya smått ångestladdade veckor. Ingen hade varnat mig om att det skulle vara förenat med magkatarr att plugga till sjuksköterska. Jag menar, jag ska ju ta hand om andra, inte låta andra ta hand om mig ;-)

Så, i profylaktiskt andetag:

I kväll blev det några kuddar. Några enkla kuddar, och några lite krångligare kuddar. Ska se om jag kan fixa fram lite kort på dom i morgon.

Min goda vän, Emilie, har varit i Njupeskär i dag. Jag är inte avundsjuk, inte det minsta. Jag har ju fått göra en härlig fyratimmarstenta i stället. Vad är då Sveriges högsta vattenfall??

Nåja, jag var där i sommar, och jag hade gärna tagit vägarna förbi där igen. Vilken otrolig fin natur, och sen när vi år vårat fika, så kom den numera sällsynta lavskrikan fram - inte bara en men tre! De trivs där uppe i Fulufjället. 
Ett tips till alla som vill andas lite vacker natur i Dalarna. Hitta vägen till Njupeskär.

.

Min sköna kudde och täcke har ropat ett tag här nu, så då får jag väl lyssna då. Sen är det ju alltid en morgondag, och mina barn struntar nog fullkomligt i hur länge jag var vaken i natt!

Det blir länge mellan nu...

förklaringen är enkel - och heter tenta i sjukdomslära... Hade 4 timmars maffig tenta i dag, och har inte haft tid till annat än att sitta med näsan i böckerna senaste veckan... Men nu har jag iallafall uppdaterat mig på några bloggar , endast 44 inlägg kvar att läsa :-O

Jag är med i en tävling hos Tjohalia, där jag verkligen vill vinna den här jättefina lampan!



Gå in där du med, och var med i tävlingen. Samtidig kan du titta lite rundt där, hon har en jättetrevlig blogg, och en riktig vin nätbutik!!!

Just ja, nackspärren...

Inte vet jag om det var målningens fel, eller något annat, och inte är det så noga heller... På måndag kväll vred jag till på nåt sätt så det gjorde ont i nacken. Tisdag vaknade jag med hemsk nackspärr. Så så långt den här veckan har jag inte gjort särskild mycket vettigt, promenerat lite, ätit piller av olika slag, sovit lite... Och är det något jag inte har tid med dessa dagar - så är det just det att göra ingenting. Tentorna lurar rundt varje hörn, och jag bokstavligen hör hur klockorna räknar ner till nästa fredags hemska tenta!

Men om något känns annorlunda, så kanske det känns liiiite bättre i dag än i går. Tyvärr blir det inget på målarfronten den här veckan iaf, och då har jag ju mitt härliga projekt linneskåpet stående halvfärdigt. Gillar inte halvfärdiga linneskåp-projekt jag. Troligen gillar dom inte mig heller!


Jag hittade en rolig grej som fick följa med mig hem från Mora i går, en timer som har formen av en lite retro gammal köksvåg. Gillade den direkt, och den passade så bra in i mitt svarta och vita kök!



Projekt hall och lite nackspärr på det...

Jag tänkte lägga in lite bilder från min "nya" hall, men nu hittar jag ju inte kabeln åt kameran, så det får bli när jag letat reda på den. Men jag blev iallafall klar med två strök vit färg lördag kväll! Hur skönt som helst att slippa den gula färgen!! Eller en sanning med liiiite modifikationer, en vägg är kvar. Den är nämligen over "källarhålet", dvs den öppna trappan till källaren, och där vågar jag inte vara själv. Och som om det inte var nog med ett hål så hänger det även ett stooort älghorn där uppe på väggen, och det hornet väger nog mycket mera än vad jag tar på mig att vingla med på en stege! (Om sanningen ska fram, så kunne jag iofs tänkt mig att vingla med det såpass att det oops ramlade ner i källaren, men då vet jag inte riktigt hur poppis jag skulle bli hos jägaren i huset, så bäst att inte vingla alls ;-)

Nu har jag nya funderingar om min hall: Golvet har sett sina allra bästa dagar, färgmässigt iaf! Samma golv nu som -72 när huset byggdes. Så det är grå-grönt på nåt konstigt sätt, och väldigt nött. Nu är det ju så att det inte finns utrymme i plånboken för att byta golv riktigt än (läs om två-tre år troligen...), så nu kom jag på efter att ha sett det i nån blogg att det måste ju gå att måla golvet! Tror att något halv eller högblankt skulle bli jättefräscht!! Men jag har ingen erfaring med att måla golv, så om nån har bra tips på hur och vad tänka på så skjut!

Någon skrämde mig med att det kan bli halt att gå på om det är blankt, men det måste väl målarfärgproducenterna ha tänkt på - eller?? Jag menar, tror inte att alla med högblanka golv åker rundt som Bambi på hal is...

Att måla en hall....

Jag ska måla hela världen lilla mamma.... Men jag börjar med att måla klart hallen.

I går påbörjade jag projekt hall, och kom väl ungefär halvvägs. Nu har jag lagt ungar, den ena ligger o lyssnar på Doktor Snuggles på kassettband, och den andra sover så sött så sött.... Så nu skrider jag till verks igen!!

Att måla väggar är egentligen det roligaste jag vet i målarsvängen. För det syns direkt, resultatet. Dvs om man inte målar vitt på vitt då såklart.... Men när man ändrar färg från gult till vitt, då lovar jag att det blir skillnad!!! Och det är så kul!!


Jovisst, älskling, jag skulle klippa gräset... men

Jag ser nu att det inte direkt blir så ofta jag uppdaterar här inne. Men det har sin naturliga orsak, den här gången heter orsaken dugga. Har pluggat som en tok i två veckor, hematologi och respirationsorganens sjukdommar. Gruvat mig, och tänkt att hur ska det här gå.. Sen visar det sig att vi behöver 13 poäng av 20 för att få godkänd! Härrejerremini, det är ju helt enkelt för lätt... Och facit fick vi direkt vi lämnat in, så jag vet då att jag klarade det med god margin! Konstigt sätt att beta av två såpass svåra ämnen måste jag säga... Men det var nog bara början. Förr nu går vi vidare, med heldags föreläsning i cirkulation på måndag.

Här har regnet öst ner mer och mindra hela dagen. Det känns helt okej, för nu slipper jag klippa gräset i helgen ;-) Nu kan jag spara det till sambon kommer hem från älgjakt, och göra nåt mycket roligare i stället!

"jovisst älskling, jag tänkte visst klippa gräset i helgen, men du vet att det regnade så mycket, så vårat halvmeter höga gräs låg platt! Så nu har jag målat våran hall i stället, älskling! Jag vet att du blir jätteglad för det, för du har ju verkligen hatat vår gula hall, eller hur?"

Total tystnad, det tar vi som ett samtycke.

"Sen tänkte jag att vi skylle lägga nytt golv också, för det har vi (jag) ju pratat om i över ett år."

Men vad nu då.... ännu inget svar... oroväckande...

Japp, det är min plan för helgen. Ska måla min hemska gula hall! Det var nån tok som kom på att måla hallen gul när dom flyttade in i huset för fyra år sen... Fattar inte hur dom tänkte??? Kan ha varit för att det var bråttom och för att jag (oops, nej inte kan det varit jag??) då tyckte det verkade som en bra idé att ha en påsk-kycklinggul hall...

Men det var fyra år sen, och dom sista två åren har jag gått genom denna hall och mått illa.... Så nu är måttet rågat, säcken full, vattnet rinner över.. ja ni fattar.
Det var den här helgens projekt. Börjar nog i kväll!

Ha en underbar helg allihopa!

Ny vecka - nya andetag

Japp, nu är det en ny vecka och t.o.m. en ny månad! September går in lite så där grå och dassig. Knackar på liite försiktigt med helt grå himmel och 10 grader ute, som för att påminna om att nu är det höst på riktigt.

Älskar ju hösten, med mörkare kvällar, så jag äntligen kan börja göra slut på mitt lilla lager...tusentals (ungefär) värmeljus från Partylite. När det är tillåtet att krypa upp i soffan och mysa med något gott i koppen och en filt och en bra film.

Nu är det in i hematologiens värld för resten av den här dagen, en föreläsning att titta om på och sen försöka förstå det hela också!


RSS 2.0