Bloggens utseende...

Äh, nu gick jag tillbaks till skogen igen. Men jag har inte gett upp än, och någon gång i närmaste framtid ska du hitta en ny och spännande look på en blogg mycket nära dig!

Men inte i kväll.....

Jag har knäppt en del kort hemma hos min mamma, dom har det så underbart mysigt så jag skulle faktiskt kunna flytta in i deras hus på momangen , och inte alls behöva ändra någonting!!!!

Ska se om jag kan fixa några av bilderna därifrån under närmsta dagarna.

Symaraton...

Puh vilken sy-helg det vart!! Jag började sy på förmiddagen i går och med några rastar och kisspauser ;-) så höll jag på till kl var 1 i natt!!! Det var kämpigt att sy nya överdrag till en hel stor C-grupp kan jag lova!! Och hörndynorna gav mig nästan magsår! Men efter några timmers sömn, så var jag fit-för-fait igen som det heter! Så nu fattas det bara knappar i dynorna, så är dom klara!!! Jättebra vart det om jag skryta lite av mig själv!!

Sen målade jag första ströket på linneskåpet och sängborden i dag, och dom blir också kanonbra när dom blir klara! Hur ska jag ha tid med att plugga när jag har så mycket jag vill göra klart??? :P

Syprojekt

Usch ja!

Har tagit på mig att hjälpa min mamma (läs troligen göra hela jobbet ;-) ) att klä om dynorna till deras husvagn.... Har ju hört att det är jättesvårt, så fattar inte hur jag kunna ta på mig det. Men, men.. det kostar ju hur mycket som helst att få någon proffsig att göra det, och det har dom inte lust att betala. Så med risk för att bli galen, så försöker jag. Är ju roligt att göra nåt riktigt utmanande också.

Någon som har nåt bra tips på hur jag ska gå fram för att göra det på smidigaste sätt?

Jag har funderingar om jag ska använda overlocken eller om jag måste sy på vanlig symaskin. Det är ju så mycket smidigare att använda overlocken, men frågan är om det blir lika starkt? Jag lär väl testa lite innan jag går igång med hela projektet....

Så nu vet ni vart jag är i dag iaf!!!

Ber om överseende med min röriga blogg

Mm, jag håller på att fixa o trixa lite med utseendet. Något jag aldrig har hållit på med förut, så därför blir det lite si som så ett tag.... Säkert skulle jag inte börjat med det heller men sånn är nu jag...

Alla tips om hur man gör mottas med stort tack kan jag lova!!!!

Väggord...

Har länge drömt om ett väggord av nåt slag i köket, och hittade just det jag ville ha hos Perlan, men min studentekonomi tillåter inte jättestora spräll just nu, även om csn och allt dykt upp...

Sen kom jag över ett så himla fiffigt knep för att göra egna väggord hos White Navy Things, en av mina favoritt bloggar... Tror jag repeterar mig själv mycket när jag berättar om alla inspirerande bloggar överallt, men dom ger mig verkligen inspiration!!! Kolla hur hon gjorde med sina väggord här!

Så två flugor i en smäck eller hur det nu heter:

Här är mitt eget väggord, fint placerad över kökssoffan!





Och titta längst ut på höger kant på hyllan, vilka fina hus jag fått!! Dom har jag köpt hos Perlan Living, en affär farlig för just min studentplånbok!!! Det lägsta är för tandpetare, sen är det peppar- och salthus!! Dom är så otroligt gulliga! Ser ut som det bor människor i varenda lägenhet ;-)






Fynd!!

Jag har ju glömt att berätta att jag var på auktion förra helgen! Mysig auktionslokale med auktioner varannan lördag hela sommaren!

Och riktiga fynd kom jag hem med i mitt tycke!!

Helt sen jag såg det här i Vita villa vilas inspirerande blogg, så har jag varit så sugen på just en sån lampa!
Och förra lördagen stod den där och så så ledsen ut så, lampskärmskelettet satt på sniskan...

Ingen ville ha den så den blev min för 25,-!

Sen var jag på utkikk efter nåt garderob/skåp åt sovrummet. Och ropade in ett vackert linneskåp för 100,-!!!!!!! Kan inte bli mera fynd än så.. Måste iofs ta bort all färg och måla om, men det är bara roligt! Och det kommer bli jättevackert när jag har vitmålat det!!

Två sängbord bidde det också, totalt 25 kr för båda!!! Gröna och fina (inte) nu, men jag har putsat och spaklat, sen i helgen ska de målas vita de med!

En stor spegel ropade jag också in för 25 kr...

Så totalt 175 kr för så mycket grejer kallar jag fynd!

En konstig aukton förresten... Massa fina saker som ingen ville ha, och då gick dom i en gratishörna. Ett fullt funktionellt piano hamnade där! Jag har inte varken musikalsk sans eller plats åt ett piano. Men det kändes konstigt ändå, att ingen ropade på det!

Jaja, nu är det dags att plugga lite...

Här är några vacka bilder från min trädgård, Först en chokladblomma som ska lukta choklad, men jag är så förkyld att jag känner inte alls om den gör det..... Den nedersta kommer jag inte i håg vad heter, men jag tycker dom är så vackra där som spretar och sträcker sig så högt dom bara orkar!




                 

Dugga - ja vad är det?

Ja nu har skolan kommit i gång, och det rejält!

10 veckor framöver kommer jag sitta med näsan i en bok känns det som. Vi har redan haft föreläsning i hematologi, mikrobiologi och i dag ska vi lära om respirationsjukdomar... Inte nog med det så har jag även haft en föreläsning i läkmedelsräkning, och bara det är smått svårt!!!

Till på tisdag ska vi göra klart en hemtentamen i mikrobiologi. Nästa fredag har vi dugga på hematologi och respiration... Dugga förresten, någon som kan berätta lite mer om hur det funkar? Har förstått att det är frågor med flera svartalternativer, och att det är under tidspress.

Jadå, som sagt, jag vet vad jag har att göra 10 veckor framöver här...


A piece of cake...

Å vilken vacker bok!! Jag blir glad bara av att se på den! Månne om kakorna bakar sig själva om jag tittar och önskar länge nog!! ;-)

Nejdå, det ska testas någon av hennes recept redan i helgen!

Till dess får hon vila på hyllan i köket!


 



Tro om sambon tycker det är lika roligt att titta på den?


Baka en kaka

Jaha... fick e-post från Bokus, och Leilas bok är redan på väg till mig. Men inte nåt om min mera viktiga studielitteratur...

Jaja, jag bakar väl några småkakor i väntan på böcker om sjukdom i kropp och själ...


Studielitteratur...

Uan vad dyrt det är med medicinsk litteratur. Jag har beställd två (!) böcker från Bokus, och notan kommer på 1276 kr... Kul, kul. Men vad gör man? Jag måste ha dom två böckerna, och jag får inte tag i dom begagnad, kölistan på biblan är inte lång, men ändå för lång, så då är det bara att betala och le snyggt...

Sen kom jag på dagen efter att jag hade ju lovat mig själv att jag skulle få köpa Leilas Piece of cake när jag hade jobbat klart i sommar, så då blev det iofs nästan 200,-  till, men då kommer det ju nåt roligt ut av det hela!!  Leila ska få stå på första parkett här i köket, och glänsa i all sin prakt...

Min söta och galna kompis, Emilie, som redan har läst sjukdomslära har lovat att jag ska få låna en del andra böcker o papper från henne!! Så då är det ju lite pengar sparat där iallafall!! Skönt med snälla kompisar!!!

Och varför ska dom ändra två ord eller en liten lag bara för att det ska bli nya utgivelser?

Tävling hos Tjohalia

Tjohalia har en jättefin blogg, och nu har hon en tävling där priset är Marimekko-skålar i härliga färger!!! Jag paxar för en svart!!!!



Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land...

Barn är så roliga.... Nu kom äldsta sonen in dörren, efter att ha varit över hos sin bästa kompis på andra sidan gatan.

M:"Jag ska aldrig mera leka med L. Han ville inte leka med mig sade han!!"
Jag:"Nehej, vad vart det för fel nu då?
M:"Han sa att jag skulle fråga hans pappa om vi fick vara på datorn, och hans pappa sa att det fick vi inte. Så sa jag det åt L, men då sa han att vi visst fick vara på datorn. Då sa jag att det är alldeles för fint väder för att sitta vid datorn. Och då blev L jättearg på mig!"

Det hör till historien att det spöregnar här just nu ;-)

Men nu 5 minuter senare är han på väg över till L igen... :-D

Gamla människor och livet...

Jag har sommarjobbat på ett äldreboende här på orten. Det har varit riktigt lärorikt kan jag lova. Och stundtals sorgligt och mycket roligt.
Men när 80 och 90-åriga karlar börjar bråka med varann... då vet jag inte om jag ska skratta eller gråta..... Och en ledning som bara säger att det är så här det kommer att bli framöver, då känner jag mig lite makteslös.

Och sen så har jag lärt mig att ta vara på livet och dagarna man har tillsammans med dom man älskar. För man vet aldrig vad ödet har planerat....

I går kväll jobbade jag sista passet på läänge. På måndag börjar skolan igen. Och det är jag riktigt taggad inför.
Jag ska börja 3. termin på sjuksköterskeprogrammet. Har siktet innställd mot att utbilda mig till barnmorska så småningom. Och det är så kul att studera!!

Tävling

i den jättehärliga bloggen Sand mellan tårna kan du vinna den här fina tavlan! Hon gör dom själv, och en sånn passar så bra så bra hemma hos mig!!


IKEA-katalogen!!!

Japp i dag damp den ner i lådan !!! Så nu ska här dregglas lite!!! :-)


Lite om familjen

Lika bra att jag berättar lite om mina nära o kära på en gång, för det kommer säkert handla en del om dom.

Först mina härliga ungar:

     

E som är nyss fyllda 5 år, och stolt ägare av en tappad tand :-) Pratkvarn utan dess like, och vääldigt viljestark!!!

M som blir 3 år mot slutet av det här året, och han är en fruktansvärd envis retsticka. Han är "i kan själv, och göra tvärtemot-fasen"... så vi har mycket högljudda diskussioner här...

Men jag älskar dom båda så mycket att det gör ont ibland.


Dagens ord...

Dagens ord....

Kanske...

Min äldsta son, E, nyss fyllt 5 år, sitter i soffan o förklarar för lillebror M vad kanske betyder.

"Vet du vad kanske betyder M?"
"Aaa" säger M
"Nej det gör du inte, lyssna nu noga så ska jag förklara.
Kanske betyder att jag får vara på datorn och att jag inte får vara på datorn. Nånstans där mittemellan ligger kanske!"

Ganska pedagogiskt förklarad av en 5 åring... 


Välkomna

Så var jag i gång!

Välkomna till min blogg.

Jag har surfat runt bland alla snygga, välskrivna bloggar, och varit lite fundersam över om jag skulle våga mig i det.
Men jag har mycket som rör sig i mitt huvud, så det kan ju vara roligt att få ner det på print. Om någon sen vill läsa det så är ju det bare en bonus :-)

Jag kommer att dela med mig av saker som händer i mitt liv, min familj, skolan, inredning. Det mesta som rör livet helt enkelt. Bilder på smått och stort, mina projekt här hemma, barnen...

Kan inte lova att det blir varje dag - men iallafall någon gång under veckan!


RSS 2.0